Author: cheli

Bagaimana Ingin Memulakan Bisnes atau Hobi Cetak T shirt

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bila bersembang pasal bisnes ni, memang awesome. Lagi-lagi kalau berkaitan dengan bisnes mencetak tshirt.

Kelebihan perniagaan ini adalah kerana ianya boleh dimulakan hanya di rumah anda tanpa perlu bersusah payah menyewa kedai. Disitu telah memberikan penjimatan dari segi kos. Ditambah lagi dengan perniagaan dijalankan secara online.  Boleh dikatakan kebanyakan bisnes percetakan tshirt ini dijalankan secara online. Mudah kan?

Jenis-Jenis Ink Dalam Silkscreen Printing

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sambil-sambil tengok game JDT/Kedah nie, Che Li amik kesempatan lah untuk update cikit blog bikintshirt.com nie.

Untuk post kali nie, Che Li nak kongsi sikit mengenai jenis-jenis ink yang sering digunakan oleh kebanyakan pencetak-pencetak diluar sana.

Ada 2 jenis ink yang kita perlu tahu. Water-based Ink dan Plastisol Ink.

bikintshirt.com sudah kembali!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

bikintshirt.com sudah kembali!!!

Kembali untuk berkongsi ilmu. Rasanya ramai yang mengenali Che Li  sejak bikintshirt menggunakan platform blogspot.com lagi. Sekitar tahun 2007 kalau tak silap lah. Masa tu tak ramai yang peka dengan prospek cetak tshirt ni. Tak macam sekarang.